Aten dag 1

 
På vår första dag i Aten köpte vi ett "Hop on hop off"-pass, vilket gav oss möjligheten att via buss ta oss igenom och se nästintill hela staden. 
Min sambo har varit i Aten tidigare och rekommenderade att vi skulle åka till Pireus. Så vi hoppade på bussen som stannade för byte vid Acropolis.
Tanken var att vi skulle besöka Acropolis påvägen hem samma dag, men efter att ha gått runt lite nedanför i väntan på bussen, kom vi överens om att vi inte tyckte det var värt de 12 euro som det kostade per person att gå hela vägen upp.
Bussen tog oss vidare genom staden, längst med kusten och fram till hamnen i Pireus.
En charmig hamn med en blandning av exklusiv attityd och det charmiga grekland. 
Stora lyxiga yachtbåtar blandat med mysiga grekiska restauranger, när du vill åt det lyxiga Grekland. 
 
 
 
 
 
  
 
 
Restaurangen vi valde att äta lunch på, hade ljusa fina trämöbler med inslag av blått, och likt ett vykort, fin utsikt över hamnen.  Tänk så mycket valet av inredning på en restaurang spelar in, när det är dags att välja var vi ska äta.
Tyvärr levde inte smakupplevelsen eller servicen upp till restaurangens övriga charm. Maten var smaklös, lång väntetid och en servitör som mest verkade längta till dagen skulle ta slut, gjorde att vi gick något besvikna därifrån.
Vi styrde våra steg till stranden i Pireus, där vi spenderade resten av dagen.
En stenstrand som är helt ok, men inte mer än så.
 
Plaka
De små gränderna med gammeldags hus, färgglada souvenirbutiker, cafeer och resturanger lockar många turister. Här kan man köpa allt ifrån tavlor, kläder, kryddor och smycken. 
Restauranger finns i mängder och de bästa hittar man i de minsta gränderna en bit in från de största shoppinggatorna. 
Vi promenerade en bit och hittade en jättemysig restaurang i närheten av Acropolis museum. 
Maten var vällagad med mycket smak, priset var lågt och servicen var bra. Tyvärr minns jag inte namnet på restaurangen, men lägger upp en bild, då jag varmt rekommenderar den.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0